به کشتی نظامی ناو گفته میشود. بنابراین تفاوت فاحشی بین کشتی و ناو وجود دارد. کشتیها خود به دو دسته کشتیهای تجاری و کشتیهای نفتکش دستهبندی میشوند. انواع کشتیهای تجاری فلهبر، کانتینربر، جنرال (عمومی)، کارگو (باربری) و نفتکشها میباشند که هر کدام باتوجه به تناژهای مربوطه تقسیمبندی میشوند.
اما ناوها دستهبندیهای مخصوص خود را دارند. سنگینترین یگانهای شناور در حال حاضر کلاس هواپیمابرها هستند و پایینتر از آنها ناوها و رزمناوها و ناوشکنها هستند و بعد ناوچهها و قایقهای توپدار و غیره که باتوجه به بزرگی و تناژ و مجموعه جنگافزارهایی که به آن مجهز هستند، دستهبندی میشوند. البته رزمناوها در حال حاضر از رده همه ارتشهای دنیا خارج شدهاند و آخرین آنها کلاس میسوری مربوط به ایالات متحده میباشد که امروزه به موزه تبدیل شدهاند.
در حال حاضر بالاترین قدرت رزمی را در نیروی دریایی دنیا ناوشکنها دارند که باتوجه به تجهیزات و قابلیتهایی که دارند به ناوشکنهای سبک و سنگین تقسیم میشوند. یکی از ویژگیهای عمومی ناوشکنها این است که قابلیت دریانوردی در دریاهای دور و اقیانوسها و انجام عملیات تهاجمی با موشک، اژدر و توپ را دارند و از جهتی قابلیت مقابله با تهدیدات هوایی، سطحی و زیرسطحی و موشکی را یکجا در اختیار دارند.
انتهای مطلب