از همان روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی، ابرقدرتها به ویژه امریکا برای سرنگونی حکومت نوپای ایران و یا حداقل تضعیف آن، توطئههای فراوانی را طرحریزی کردند. ازجمله ترور رهبران و شخصیتهای مؤثر در انقلاب، ایجاد تنشهای قومی و مذهبی، تجزیهطلبی در ترکمنصحرا، خوزستان، آذربایجانغربی، کردستان، سیستان و بلوچستان، براندازی و جنگ تحمیلی. کودتا نیز از ترفندها و تلاشهای گستردهای بود که در این راه انجام دادند. در ارتباط با کودتای نقاب که به غلط نوژه نام گرفته، (چون عناصری از آن کارکنان پایگاه شهید نوژه بودهاند) باید گفت که چند ماه بعد از عملیات نافرجام امریکا در اردیبهشت 1359 طبس قرار بود انجام شود، با استفاده از امکانات و عناصر داخلی و خارجی با دو هدف حداقلی و حداکثری طرحریزی میشود. منتها موقعیت و شرایط برای کودتاچیان به هیچ عنوان برای این کار آماده نبود. زیرا زمانی که حتی قبل از انقلاب و در روزهای پایانی حکومت شاه که ژنرال هایزر امریکایی به ایران میآید، هدف اصلیاش در آن زمان انجام کودتا بود، متوجه میشود نمیتواند کودتا بکند، زیرا فضا برای این کار آماده نبود. مردم همه در صحنه بودند. در مورد کودتای نقاب باید گفت که این فضا به مراتب سختتر بود، یعنی کسانی که کودتا را لو دادند، خودشان از کسانی بودند که در لیست کودتاچیان قرار داشتند، خوشبختانه با عنایت پروردگار این توطئه خنثی شد.
در مورد هدف حداکثری کودتا، دامنه طرح بسیار وسیع و هدف بسیار بزرگی را دنبال میکرد که خوشبختانه ناموفق بود. اما در مورد هدف حداقلی، یعنی بدنام کردن ارتش و بیاعتمادی به ارتش و از صحنه خارج کردن تعدادی از خلبانان نیروی هوایی میتوان گفت قدری موفق بودند. چرا که بعد از کشف و خنثی شدن این کودتا تعدادی از افراد از ارتش جدا شدند و تصفیه شدند و میتوانیم بگوییم حتی کودتای نقاب مقدمهای برای آغاز جنگ بود، برای اینکه نیروی هوایی ما را ناکارآمد کنند، تا بتوانند جنگ را شروع نمایند. ولی در هر حال ارتش ایران در جنگ تحمیلی به ویژه خلبانان نیروی هوایی با از جان گذشتگی و فداکاری، وفاداری خود را ثابت کرد.
در اینجا جا دارد از سرگرد خلبان شهید نوژه یاد کنیم که یکی از خلبانان شجاع و حزبالهی پایگاه همدان بود و به اتفاق شهید خلبان بشیری، کابین عقب هواپیما با زبان روزه در نوزدهم ماه مبارک رمضان برای انجام مأموریتی برای کمک به دکتر چمران با هواپیمای اف4 به کردستان پرواز کرده بودند. در آسمان منطقه پاوه با موشک سام7 که از سوی مزدوران وابسته به رژیم بعثی عراق شلیک میشود، مورد اصابت قرار گرفته و با سقوط هواپیما هر دو به شهادت میرسند و به همین مناسبت پایگاه سوم شکاری همدان که تا آنموقع به نام پایگاه شاهرخی معروف بود، به نام شهید بزرگوار نوژه نامگذاری میشود. لذا فراموش نکنیم منبعد به جای کودتای نوژه بگوییم کودتای نافرجام نقاب.
انتهای مطلب