قبل از پاسخ به این سوال ذکر این نکته لازم است که به جای استفاده از کلمات پیروزی و شکست که در جنگ بین دو کشور تعریف وسیعتری دارد، از عملیات موفق و ناموفق استفاده کنیم.
در کلاسهای معارف جنگ اشارههایی به عملیات ناموفق شد، زیرا در این فرصت کم ما صرفاً میتوانیم مواردی را که باعث شکست دشمن و درحقیقت بازپسگیری مناطق اشغالشده است را ـ که نتیجه آن حفظ نظام اسلامی یا تحقق اهداف دفاعی کشور است ـ برای دانشجویان عزیز مطرح کنیم. برای اینکه هشت سال دفاع مقدس را نمیتوان در هشت ساعت خلاصه کرد. بحثهای مربوط به عدم موفقیتها و دلایل موفقیتها به صورت نقادانه و علمی در دانشگاههای نظامی و مراکز فرهنگی برای دورههای مختلف کارکنان پایور مطرح میشود و مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
در این جلسات فرصتی برای پرداختن به عملیات ناموفق و دلایل آن نیست، ضمن اینکه شما عزیزان از نظر تاکتیکهای نظامی اطلاعات لازم را ندارید که ما بتوانیم در آن مورد برای شما توضیح بدهیم. ولی این مسلم است که ما وقتی صحبت از موفقیت میکنیم، مفهومش این است که عدم موفقیتی هم وجود داشته است.
عملیاتهای ما شاید بیش از نیمی با عدم موفقیت مواجه شده، ولی نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که با فشاری که روی نیروها و یگانهای عراقی بود و انضباطی که ناشی از ترس بر سربازان عراقی حاکم بود، آنها به این راحتی حاضر به شکست و تسلیم نبودند و اکثراً تا آخرین تیر سلاحشان مقاومت میکردند و هیچ حرکت آفندی نیروهای خودی را سراغ نداریم که پس از موفقیت در آن ارتش صدام برای پس گرفتن هدفهای از دست رفته چندین پاتک شدید انجام نداده باشد، لذا موفقیتهای ما هم به سادگی به دست نمیآمد.
انتهای مطلب