امام، رهبر انقلاب و فرمانده کل قوا بودند. قدرت اراده و صلابت حضرت امام که ناشی از توکل و اعتقاد ایشان به خداوند بزرگ بود، حمایت و پافشاری ایشان در طرفداری از حق و مواضع بر حق جمهوری اسلامی ایران، روحیه تزلزلناپذیر و سازشناپذیری ایشان چنان اطمینانی را در رزمندگان اسلام و مردم ما پدید میآورد که با بالاترین قدرت و قوت به هدفهایی که برایشان تعیین شده بود، میاندیشیدند و برای رسیدن به آن با همه توان تلاش و مجاهدت میکردند.
اصولاً یک رزمنده وقتی که به عقبه خود اطمینان داشته باشد و وقتی که به فرمانده خود اعتماد کند و او را قبول داشته باشد، قدرت و تواناییاش چندین برابر میشود. اتفاقاتی در جنگ تحمیلی رخ میداد که همه را متعجب میکرد و باعث شگفتی کارشناسان میشد. این روحیه معنوی و شهادتطلبی، همه از اندیشههای حضرت امام(ره) سرشار شده بود که نشأت گرفته از آموزههای ناب اسلام محمدی(ص) است و مردم از ایشان یاد گرفته بودند.
در هنگامه تجاوز غافلگیرانه عراق و در آن هجمه سنگین بحرانهای داخلی و فشارهای خارجی، حضرت امام(ره) با خونسردی و خویشتنداری چشمگیر و اعتماد به نفس غیرقابل تصوری که شاخصترین صفت یک فرمانده عالی نظامی است، الگوی بسیار باارزشی برای همه فرماندهان و مسئولین کشوری شدند و موجب آرامش روانی در سطوح مختلف جامعه گردیدند و از هیجان و بهمریختگی جلوگیری کردند. امام راحل با بیان راهبرد نظامی ایران در قبال تجاوز عراق فرمودند: «جنگ ما یک جنگ دفاعی است، جنگ دفاعی یک تکلیف است و دفاع یک حرکت عقلانی است».
با این بیان ماهیت جنگ تحمیلی را روشن فرمودند که جنگ ما یک جنگ عقیدتی و سیاسی است، نه ادعای به ظاهر ارضی عراق.
امام(ره) شخصیتی داشتند که همه به معنای واقعی شیفته ایشان بودند و او را تالیتلو معصوم و نایب امام زمان میدانستند و از ایشان اطاعت میکردند. قدرت نفوذ معنوی امام(ره) به قدری بود که وقتی میگفتند جبههها را پر کنید، آنقدر مردم مراجعه میکردند که فرماندهان مجبور میشدند اعلام کنند دیگر نیرو کافی است و مراجعه نکنند. لذا عظمت و قدرت رزمندگان در سایه اتفاق و اتحاد و اندیشههای ناب اسلامی حضرت امام(ره) بود. آنها طالب شهادت بودند، جوانان ما عاشق شهادت بودند و همین نهراسیدن از مرگ بزرگترین قدرت را برای کشور فراهم کرده بود. در هر صورت نقش رهبری و فرماندهی حضرت امام در دمیدن روح ایمان، ایجاد وحدت ملی، شجاعت در اخذ تصمیم که ناشی از توکل به خدا بود، به مراتب گستردهتر از آن است که در این مجال کم بتوان در مورد آن صحبت کرد و لذا به همین چند نکته گفتهشده بسنده میشود و در خاتمه یادآوری میگردد راهبرد دفاع در جهت آرمانها و منافع ملی توسط حضرتش ارائه میشد و اداره صحنه عملیات با قبول و تصویب طرحها در همه ابعاد توسط ایشان معمول میگردید.
انتهای مطلب