اما به نقل از خبرگزاریها، در سحرگاه دوشنبه 16 آذر ماه، نیروهای دلاور ایرانی یک فروند موشک از نوع معروف به کرم ابریشم را به سوی یکی از ناوهای نظامی آمریکا مستقر در آبهای خلیجفارس شلیک کردند و آن را هدف قرار دادند. این حمله باعث وارد آمدن خساراتی به ناو آمریکائی شد و افراد مستقر در آن را کاملاً غافلگیر کرد. به این ترتیب، افسانه نفوذ ناپذیری این جنگافزارها شکسته شد.
پاورقی
1- موشک ضد کشتی کرم ابریشم یا «اچ وای-2» سالهاست که در درگیریهای دریایی در جهان و به ویژه در جنگ نفتکشها به کار گرفته شده است، نام کرم ابریشم برای دو مدل «اچ وای-1» و «اچ وای-2» در نظر گرفته شده است. همینطور به نامc-201 نیز تعریف شده است. به مدل «اچ وای-1» هر دو اصطلاح کرم ابریشم و همینطور عقاب دریا هم گفته میشود. کرم ابریشم بر پایه موشک ضد کشتی روسی «اس اس ان-2» (استایکس) یا همان 15 p – Termit است. حداکثر بردش 95 کیلومتر با حداکثر وزن 513 کیلوگرم است. مصر و سوریه از نمونه روسی این موشک علیه اهداف اسرائیلی استفاده کردند. اولین درگیری موفق موشکی در سال 1967 با شلیک 4 فروند استایکس به سمت ناو «ایلات» اسراییلی اتفاق افتاد که در این حمله ناو ایلات غرق شد. استایکسهای روسی ثابت کردند که میتوان یک ناو مدرن را با شلیک موشکهای دریا پرتاب غرق کرد.
کرم ابریشم زیر نظر یک دانشمند چینی با نام «سیم هسو-شن» توسعه یافت، در جنگ اول خلیجفارس عراق از این موشک به عنوان یک موشک زمین به زمین در کویت استفاده کرد. در 25 فوریه 1995 یک سایت زمینی عراق دو فروند موشک کرم ابریشم را به سمت نبرد ناو امریکایی «میسوری» شلیک کرد که یکی از آنها توسط موشک «سی دارت» شلیک شده از ناوهای اسکورت منهدم و دیگری به خطا رفت. ایران نیز در جنگ علیه نفتکشها از این موشک استفاده کرد، در سال 1998 چین فروش این موشک را به ایران ممنوع کرد ولی ایران تکنولوژی ساخت آن را به دست آورده بود. اگر چه موشک کرم ابریشم از نظر فنی و کارایی ضعیفتر از موشکهایی مانند هاربون و اگزوست است ولی به دلیل کلاهک جنگی بزرگ آن این اطمینان را به شلیککننده میدهد که در صورت اصابت این موشک به هدف کار آن را میسازد.
منبع : دانستنیهای دفاع مقدس، سالمینژاد، عبدالرضا، 1382، نیلوفران، تهران
انتهای مطلب