محقق از طریق مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با صاحب نظران و حتی با عزیمت به منطقه عملیاتی کربلای9 و با بررسی جنبه های تاکتیکی زمین منطقه، اطلاعات لازم را اخذ و مورد استفاده قرار داده است، بر اساس یافته های این تحقیق، اهداف این عملیات؛ به دست آوردن ابتکار عمل در دو منطقه عملیاتی کربلای8 و کربلای9، غافلگیر نمودن دشمن در مراحل اولیه عملیات، جلوگیری از تمرکز نیروهای دشمن در جبهه ی میانی در منطقه عملیاتی کربلای8، تصرف پاسگاه باباهادی و ارتفاع رضا4 در منطقه قصرشیرین است.
پس از گذشت یک سال از جنگ تحمیلی، رزمندگان اسلام با تلاش زیادی موفق شدند ماشین جنگی دشمن را در طول جبهه های جنگ متوقف نمایند که در نتیجه دشمن به ناچار در سراسر منطقه نبرد زمینگیر شده و خط پدافندی را در منطقه تشکیل داد. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با کمک و پشتیبانی نیروهای مردمی توانستند علاوه بر سد پیشروی دشمن، در مناطقی از جبهههای نبرد تکهای محدودی رااجرا کنند و در بعضی موارد تلفات و ضایعاتی را به دشمن وارد آورند و یا اینکه وضعیت بهتری برای ایجاد خط پدافندی فراهم نمایند.
عملیات قادر، کربلای6، کربلای 7، عملیات های سری نصر، …….وکربلای9 از جمله عملیاتهایی است که ارتش جمهوری اسلامی ایران مستقلاً انجام داده است. اجرای عملیات کربلای9 به منظور حفظ آمادگی رزمی بوده و نیروها را از حالت رخوت و مداومت کار پدافندی خارج کرده و باعث گرم نگه داشتن تنور جنگ شده و به دشمن میفهماند که ایران در باز پسگیری سرزمینهای اشغالی خود قاطع و ثابت قدم میباشد. نکته دیگر اینکه عراق فکر نکند ایران از ادامه روند جنگ خسته شده و یا توان جنگی ما ضعیف شده است. از طرف دیگر بر اساس تدابیر اتخاذ شده، ارتش و سپاه میبایستی عملیاتهایی را مستقلاً طراحی و اجراء نمایند. لذا این عملیات با اهداف خاصی در منطقه سرپل ذهاب – قصرشیرین توسط لشکر 81 زرهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت.
دانلود مقاله تجزیه و تحلیل عملیات کربلای9 بصورت pdf
منبع: جلسات هم اندیشی معارف جنگ شهید صیاد شیرازی
انتهای مطلب