بهره گیرى مؤلف از انبوه منابع اسنادى و سایر نشریات و خبرگزارى ها تصویرى بسیار روشن از روند جنگ، چگونگى تهاجم دشمن و پاسدارى ارتش جمهورى اسلامى ایران از میهن اسلامی به دست مى دهد که نظیر آنها را در کمتر منبعى مى توان یافت. آرامش و رکود نسبی از نظر اجرای عملیات آفندی در تیر 1363 حاکم بر میدان نبرد بود؛ زیرا ضربات کوبنده نیروهای قدرتمند ایران اسلامی توان هرگونه عملیات آفندی را از عراقیها گرفته بود و به هیچ عنوان قدرت اجرای عملیات آفندی را نداشتند نیروهای سلشحور و پرتوان اسلام هم در تدارک و آماده شدن برای اجرای یک حمله وسیع وگسترده برعلیه متجاوزین عراقی بودند.
تیر ماه فصل گرما جنگ در طول خطوط تماس منحصر به تبادل آتش با انواع سلاحهای سبک و سنگین با برتری کامل آتش نیروهای کفرستیز ایران اسلامی ادامه داشت و یگانهای جمهوری اسلامی مرتبا با اعزام گشتیهای شناسایی و رزمی ضمن بدست آوردن اطلاعات از خطوط پدافندی و موانعی که به صورت بسیار وسیع از نظر طول و عرض و گستردگی و کاشت انواع مینهای ضدنفر و ضدخودرو و ضدتانک، بشکههای فوگاز و سیم خاردارهای مختلف احداث گردیده بود ضرباتی نیز به نیروهای عراق وارد میکردند.
صدام حسین رئیسجمهور عراق رسما اعلام کرد آماده شدن نیروهای ایرانی برای اجرای حمله نهانی یک واقعیت است و نه یک شعار و به حالت استغاثه و استمداد از قدرتهای بزرگ و سلطهگر درخواست نمود فکری برای نجات عراق و نیروهای بزدل و شکست خوردهاش در مقابل حملات آینده رزمندگان اسلام نمایند. از طرفی میخائیل یوحنا عزیز وزیر امور خارجه عراق در مصاحبه با برخی از رسانههای گروهی جهان صراحتا اعلام کرد ادامه جنگ با جمهوری اسلامی ایران کاملا به ضرر عراق است و باید جنگ به هر شکل پایان یابد.
از سویی دیگر امریکا به شدت نگران پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ بود و ریگان رییس جهوری امریکا اعلام میکند:« باید از پیروزی ایران در جنگ با عراق جلوگیری کرد» .
در اقدامی دیگر سازمان کنفرانس اسلامی علنا از صدام حسین جانبداری می کند و با سکوت مرگبارش در زمینه جنایات جنگی عراق از جمله بمباران مناطق مسکونی و موشک باران شهرها و استفاده وسیع از سلاحهای شیمیایی و میکروبی عملا هویت اسلامی خود را انکار می نماید.
در تیر ماه 120 تن از حقوقدانان و وکلای عا لیرتبه بنگلادشی در سمیناری که از سوی کمیته تحقیق حقوقدانان آسیا در یکی از هتلهای بینالمللی در شهر داکا تشکیل گردید شرکت کردند و استفاده عراق از بمبهای شیمیایی را درجنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران محکوم کردند.
ارتش عراق با استفاده از آب رود خانههای دجله و فرات و اروندرود؛ سعی در افزایش آب در هورالعظیم داشتند به این امید که جزایر مجنون را به زیر آب ببرند تا رزمندگان اسلام مجبور به عقبنشینی از جزایر بشوند. از طرفی با پمپاژ آب حد فاصل بین دو خط پدافندی رزمندگان اسلام و نیروهای عراق را آب انداختند تا مانع اجرای عملیات آفندی نیروهای ایران اسلامی از طلائیه تا شلمچه شوند با اینکه آب به قسمتهایی از خاکریزهای پدافندی نفوذ نمود و برخی از سنگرهای نیروهای ایرانی را فرا گرفت و آب در اطراف جزایر مجنون یک سانتی متری بالا آمد؛ ولی رزمندگان اسلام حتی یک گام عقب نیامدند.
کتاب مذکور انشاءالله توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ خواهد رسید در ضمن محققان محترم میتوانند در ساعات اداری ایام هفته در محل مرکز پژوهشهای دفاع مقدس نزاجا در لویزان روبهروی ستاد هوانیروز از کتاب خوف خفاش بهرهبرداری نمایند.
منبع : معارف جنگ صیاد شیرازی
انتهای مطلب